Hollandske forskere har i starten af året lavet en undersøgelse, som tyder på at tyggegummi kan fjerne næsten lige så mange bakterier, som tandtråd. Realclearscience.com påstår faktisk at du fjerner helt op til 100 millioner bakterier i din mund, der ellers kunne have forårsaget skade på dine tænder eller huller. (De 100.000.000 bakterier i tyggegummiet svarer til omkring 10 procent af den typiske mængde bakterier, der findes i spyt).

Så når du gnasker løs i et Stimorol eller andet tyggegummi, vil de første 30 sekunder være særlig effektive til at indfange bakterier. Dog vil de 30 sekunder være de vigtigste – for tygger du for lang tid på tyggegummiet, vil det have den modsatte effekt da den mister sin klæbeevne – og som resultat, kan det ende med at gemme på færre bakterier, jo længere du tygger.

Så selvom tyggegummi kan give en positiv effekt, er det er dog ikke ens betydende med at du skal undvære tandtråden. Den er stadig en vigtig del af din mundhygiejne, da den kan nå mange andre steder hen, som tyggegummi ikke formår.

Det skal også lige påpeges, at det ikke er al slags tyggegummi, der er sundt for dine tænder og mundhygiejne. Tyggegummi med sukker kan bidrage til at forstærke de orale bakterier i munden og derved resultere i en større risiko for huller. Så det er klart en anbefaling at købe og tygge sukkerfrit tyggegummi.

tyggegummi