Hvad ved du egentlig om syreskader på dine tænder? De fleste af os, er godt klar over, at sodavand og søde sager er tændernes værste fjende – men hvad ellers?

Skal du drikke sodavand eller spise slik, anbefaler tandlægen at det forgår indenfor en time;

“Flasker med skruelåg kan få dig til at tage små slurke af en drik over lang tid og dermed udsætte dine tænder mange gange for syrepåvirkningen. På den måde kommer dine tænder faktisk til at ligge i et ”syrebad”, og det er skadeligt.
Selvfølgelig er det i orden at spise noget usundt til tider, men det skal være med måde. Et godt råd til hverdagen kan være at du drikker de sure drikkevarer med et sugerør.”
(Britt Lilja, Tandlæge på Østerbro TandlægeCenter)

Nogle produkter er værre end andre og det er svært at smage, om et produkt har et højt syreindhold. Man måler syreindholdet ved pH-værdien – jo laver pH-værdien er, jo mere sur er det og jo mere skader det. Du kan selv gøre en række ting for at hjælpe dine tænder mod syreangreb. Generelt bør du begrænse dit forbrug af syreholdige fødevarer, børste tænder med en blød tandbørste

Tag et kig på tabellen fra tandlægeforeningen herunder, der viser dig hvilken slags mad, der er mest skadelig for dine tænder.