Har du nogensinde brokket dig over prisen på at gå til tandlæge? Eller sprunget en tur i tandlægestolen over, fordi du synes, at du havde bedre ting at bruge dine penge på?

Tandlæger er tit og ofte udsat for at blive stemplet for at være for dyre, og det er den største grund til, at mange dropper at få checket mundhygiejnen så ofte som de burde.
På trods af den manglende lyst til at betale i tandlægestolen, forholder det sig dog væsentlig anderledes, når det omhandler frisørstolen eller cafébesøgene.

En undersøgelse som YouGov har lavet for metroxpress, viser at 62 procent af os går til frisøren mindst fire gange om året, mens 70 procent går til tandlægen en gang hvert halve år eller mindre. Tandlægeregningen gør mere ondt at betale, blandt andet fordi det ses som en nødvendighed – fremfor frisørregningen, som jo er en luksus.

Realiteten er muligvis overraskende for nogle – men jo bedre du passer dine tænder og passer dit regelmæssige tandlægetjek, desto billigere bliver regningerne – faktisk billigere end at gå til frisøren.

“Folk køber hvad de har lyst til, og ikke hvad de har brug for. De unge føler ikke de har råd til at bruge 321 kroner hver halve år på en regelmæssig undersøgelse og en tandrensning hos tandlægen – men de kan sagtens bruge 45 kroner om dagen på en To Go latte hos Emmery´s.

Jeg vælger at tro på, at det skyldes uvidenhed – måske på grund af manglende info omkring den reelle pris hos tandlægen, måske fordi tandlægebranchen af ren omdømme har et “dyrt” ry eller måske fordi folk er bange for at gå til tandlægen og aldrig har fået fortalt, at det faktisk ikke behøver at gør ondt – i hvert fald ikke når du bliver behandlet her hos os.”

Britt Lilja, klinikejer og tandlæge på Østerbro TandlægeCenter

Udfordringen i at sammenligne med frisørpriserne er, at man i frisørbranchen lovligt kan uddelegere rabat som ens forretning lyster, mens man i tandlægebranchen er under stramme regler, love og vilkår. Siden 2014 har tandlæger nemlig ikke ret til at yde rabat på ydelser, hvor der er aftalt fast honorar. Der kan således ikke tages en anden pris – hverken lavere eller højere, og det er bestemt af Danske Regioner. Tandlægeforeningen går nemlig ind for fri konkurrence og kæmper blandt andet for muligheden for at kunne yde rabatter til studerende, og give gratis tandeftersyn samt et behandlingsoverslag til patienter, som ikke har været til tandlægen over længere tid.

Måske er dette stof til eftertanke næste gang du rejser dig fra frisørstolen og kigger på regningen – det kunne være det begyndte at betale sig at stænke sine tænder en ekstra tanke.

Har du spørgsmål eller ønsker du at bestille en tid, så ring til os på tlf. 39202320 eller klik ind og bestil online her.

frisøren er ofte dyrere end tandlægen - bestil tid hos Østerbro tandlægerne

Kilde: YouGov for metroXpress.
Undersøgelsen er baseret på interview med 1009 repræsentativt udvalgte personer i alderen 18-74 år fra YouGov Panelet i perioden 20. – 22. Februar 2015.