Det er i dag blevet almindeligt at fokusere meget på udseendet, og et hvidt smil betrages af mange som en vigtig faktor for at se godt ud. Derfor er blegning blevet en populær kosmetisk behandling.

Hvilke tænder kan bleges?

Det er ikke alle tænder, der kan bleges. Sunde, naturlige tænder, hvor der ikke er trængt farvestoffer ind, kan ikke bleges. Det samme er tilfældet, hvis tændernes emalje er slidt, så tandbenet inden under skinner gulligt igennem, eller hvis tanden sidder lidt i skygge bag de andre og ser mørk ud. Skyldes misfarvingen, at der har været gamle amalgamfyldninger i tænderne, kan de heller ikke bleges.

Er misfarvingen derimod kommet, fordi farvestoffer fra mad og drikkevarer er trængt ind i tænderne udefra, er der gode muligheder for at blege. Det gælder også for en mørk rodbehandlet tand, hvor farvestofferne kommer fra blodet ind i tanden. Misfarvninger, der kommer ind i tænderne, mens de dannes, pga arvelige sygdomme, medicinindtagelse eller slag på mælketænder, kan som udgangspunkt også bleges. Men misfarvningerne ligger dog ofte så dybt inde i tanden, at der skal bleges meget længe for at opnå blot en lille forbedring.

Hvordan foregår blegningen?

Hos Østerbro TandlægeCenter har du to muligheder at vælge imellem;

– Klinikblegning

– Klinikstyret hjemmeblegning

Klinikblegning bliver foretaget på klinikken og tager 90 minutter. Dette kaldes også en “instant” blegning. Dine læber og tandkød bliver beskyttet under blegningen og behandlingen foregår uden ubehagelige bivirkninger.

Klinikstyret hjemmeblegning foregår således, at patienten får lavet en undersøgelse samt aftryk af tænderne, og der bliver derefter fremstillet to skinner (over – og undermundsskinne). Skinnerne fyldes med blege-gel inden sengetid og soves med om natten. Den sidder så tæt på dine tænder, at du stort set ikke bemærker, at du har dem på.

Det bedste resultat af klinikstyret hjemmeblegning, ser man efter 10-14 dage. Efterfølgende er det muligt at købe mere blege-gel på klinikken, hvis du ønsker at blege dine tænder efterfølgende.

Er der risiko for bivirkninger?

Hos nogle mennesker opstår der øget følsomhed i tænderne som bivirkning af tandblegningen. Der kan også forekomme en mindre irritation i tandkødet, men det forsvinder igen. Sørg derudover for altid, at følge tandlægens instrukser.

Du er altid velkommen til at ringe til os på tlf. 39202320 hvis du har spørgsmål.