4 % af den danske befolkning lider af tandlægeskræk. Men i bund og grund er ordet “tandlægeskræk” jo ret misvisende, da det er de færreste, som i realiteten er frygter tandlægen selv, men mere lydene, instrumenterne eller behandlingen.

For de fleste omhandler angsten de tanker, forestillinger, lyde og billeder som associeres med tandlægen – og netop de faktorer gør, at kroppen reagerer.
Reaktionerne kan for eksempel være svedige håndflader, hjertebanken, muskelspændinger, kvalme, tørhed i mund og andet – og reaktionernes størrelser kan variere.

Hos Østerbro TandlægeCenter har vi stor erfaring i patienter med tandlægeskræk. Alle vores tandlæger rummer stor kompetence indenfor patienter med angst, og derfor er klinikken en af landets bedste indenfor patient tryghed.

Udover et team af dygtige tandlæger, er vi også brugere af Cope It: En app, der forebygger og håndterer din tandlægeskræk før og efter dit besøg hos tandlægen. Se videoen i slutningen af indlægget eller læs mere her.

For nogle mennesker betegnes tandlægeskrækken som en reel fobi, nemlig Odontofobi og det forårsager oftest, at patienterne undgår at gå til tandlæge, eller udebliver fra deres aftale. Hos Østerbro TandlægeCenter sikrer vi dig altid smertefri behandling og et behageligt besøg – og er du tryggere ved at første møde kun er en konsultation hvor du møder din tandlæge og taler om behandlingen og din angst, kan det sagtens arrangeres. Du kan også bestille tid online og markere i kommentarfeltet, at du har tandlægeskræk – så er vi opmærksomme på det, allerede inden du træder ind ad døren hos os.

“Cope it giver mig mulighed for at præcisere patientens angst inden de sidder i stolen, samt imødekomme de udfordringer, der omhandler behandlingen og sikre mig, at patienten har det godt.”

Christina Ambus,
Tandlæge på Østerbro TandlægeCenter

Christina Ambus, Tandlæge på Østerbro TandlægeCenter

Christina Ambus er en af vores tandlæger på klinikken, og hun har samlet 5 gode råd til dig, som måske kan hjælpe dig før/midt/under dit tandlægebesøg;

    • Tag en ven med, som kan berolige dig og være hos dig under behandlingen
    • Sørg for at få en tidlig tid på dagen, så du ikke skal gå og være nervøs – og husk at spise morgenmad selvom du ikke føler sult.
    • Brug Cope it app´en når du ankommer til klinikken og mens du venter i venteværelset
    • Tal med din tandlæge inden I går i gang og fortæl om din angst, så han/hun er ekstra opmærksom på specifikke punkter under behandlingen
    • Skal der laves en ydeligere behandling, bestil da tiden inden du går fra klinikken igen og så hurtig som muligt, så det bliver en vanesag at have det godt hos din tandlæge