Nye undersøgelser viser, at hver anden dansker over 50 år som lider af svær paradentose, har større risiko for at udvikle diabetes, leddegigt og mindre hjertekar sygdomme.

Paradentose har været en almindelig og velkendt betændelsestilstand, som mange danskere døjer med og muligvis derfor, har man ikke givet sygdommen den nødvendige opmærksomhed. Grundet den nye forskning, har tandlæger, læger og forskere bedt om en ændring i tilskudsordningen, således at paradentosebehandlingerne bliver mere økonomisk tilgængelige for patienterne og derved gøre det muligt for flere at få råd til behandlingen.

“Over 60 % af vores patienter over 50 år, der kommer ind på klinikken, lider af en eller anden form for paradentose og derfor mener vi på Østerbro Tandlægecenter, at det er yderst vigtigt at der bliver sat fokus på at ændre i tilskuddet.”

Britt Lilja, tandlæge og klinikejer og klinikchef hos Østerbro TandlægeCenter

Definitionen af paradentose er, når tandkødslommerne bliver dybere og der dannes et “hul” mellem tandkød og tand. Det kan i værre tilfælde af paradentose, løsne den udsatte tand. Heldigvis tillader den nyeste teknologi os nu til dags, at behandle paradentose med laser.
En laserbehandling mindsker blandt andet ubehag for patienten i stolen, forårsager ingen blødning, ingen bivirkninger og genopretter effektivt sundheden i dit tandkød.

Hos os på Østerbro TandlægeCenter er vi udstyret med flere specialister indenfor paradentosebehandling med laser. Her på vores hjemmeside kan du læse mere om paradentose og behandling – og ellers er du altid velkommen til at ringe ind på klinikken, hvis du har yderligere spørgsmål.

 

90b9d7278a26d2609a142a8c4483cd8b