Vi har samlet nogle af de hyppigste spørgsmål, som vores patienter spørger os om. Finder du ikke svaret her, så ring gerne til os på Tlf. 39202320.

Bliver det dyrere at gå til tandlæge?
Hvis du er en af de patienter, som skal hyppigere til tandlæge, vil du i hvert fald i starten opleve lidt større udgifter til tandpleje. Hvis du omvendt er sygdomsfri (grøn), kan det blive billigere, da du i givet fald muligvis skal lidt sjældnere til tjek hos tandlægen.

Hvad gør jeg, hvis jeg gerne vil komme -oftere, end tandlægen anbefaler?
Du kan altid bede om ekstra ydelser, heriblandt undersøgelser. Men der er i så fald ikke tilskud, og du betaler det fulde beløb selv.

Hvad nu hvis jeg er uenig med min -tandlæge i, om jeg er rød, gul eller grøn?
Du bliver indplaceret som grøn, gul eller rød ud fra tandlægens faglige vurdering. Hvis du ikke har tillid til tandlægens faglighed, kan du altid henvende sig til en anden tandlæge og bede om en såkaldt ”second opinion”.

Hvad sker der, hvis jeg skifter tandlæge?
Din nye tandlæge undersøger dig og foretager sin faglige vurdering af, om du er grøn, gul eller rød.

Hvad skal der til, for at jeg kan få mere end én tandrensning med -tilskud om året?
Hvis du er gul eller rød patient, kan du få tandrensning med tilskud så ofte, som det ifølge tandlægens faglige vurdering er nødvendigt i forbindelse med undersøgelse eller kontrol (fokuseret undersøgelse). Hvis du er grøn patient, kan du maksimalt få tilskud til én tandrensning om året. Du kan dog altid anmode om ekstra tandrensninger. Men der er i så fald ikke tilskud, og det er op til den enkelte tandlæge at fastsætte prisen.

Hvad gør jeg, hvis jeg er grøn patient, men får ondt i en tand, selvom der ikke er gået mindst 12 måneder?
Hvis du får smerter eller af anden årsag mener, at der er noget galt, skal du gå til tandlæge. Også selv om du er grøn patient, og der ikke er gået mindst 12 måneder siden du sidst var til undersøgelse. Hvis der er behov for behandling, får du behandling med tilskud, hvis det altså ikke er en behandling, hvor der er 100 % egenbetaling. Desuden skifter du farve og indkaldes med udgangspunkt i, om du nu er gul eller rød.