Tand kirurgi bør kun udføres af tandlæger med ekspertise og erfaring på området. På Østerbro TandlægeCenter er vi optaget af at udføre specialistarbejde. Vi har egen implantatklinik og udfører alle former for kirurgiske behandlinger.

Tand kirurgiske indgreb – når tænderne kræver lidt mere

Betændelsestilstande bør tages alvorligt

En stor del af den voksne befolkning lider af betændelsestilstande i tandkød og kæben. Det opdages ofte først, når det giver symptomer, eller når der laves røntgenundersøgelser.

Betændelsestilstandene kan komme fra eksempelvis visdomstænder eller fra infektioner på tændernes rodspidser. Her er medicin og almindelig tandbehandling ofte ikke er tilstrækkelig, og tænderne bør fjernes ved et tand kirurgisk indgreb af tand kirurgen.

Der er de senere år kommet meget fokus på, at betændelsestilstande i kæben og i tandkødet kan medføre skadelige virkninger i kroppen og øge risikoen for hjertekar-sygdomme. Fokus er blandt andet øget med røntgenundersøgelser ved almindelige tandeftersyn. Er betændelsestilstanden først opstået, er hurtig behandling meget vigtig.

Årsagen til tand kirurgi kan skyldes:

– Svær paradentose (Ved svær paradentose er kirurgi nødvendig, hvis laserbehandling ikke er tilstrækkelig. – læs om laserbehandling af paradentose)

– Kirurgisk behandling af visdomstænder

– Knækkede tænder

– Implantater

– m.m.

Alle behandlinger er naturligvis smertefri med bedøvelse.

Akut behov?

I tilfælde af en meget øm visdomstand eller knækkede tænder, sørger vi altid for at modtage patienter akut i vores åbningstid. Vi har åbent mandag til lørdag alle dage fra klokken 8.00.

Akut hjælp