Bevilliget Tandregulering

Bevilliget Tandregulering i København

Grundet Covid-19 er ventelisterne for tandregulering for børn og unge i Københavns Kommune desværre blevet så lange, at der ikke er mulighed for at få plads inden for rimelig tid. I den forbindelse har vi på Østerbro TandlægeCenter fået muligheden for at tilbyde vores hjælp.

Vi åbner derfor dørene for kommunens unge borgere så vi kan hjælpe dem med at komme udenom de ærgerligt lange ventelister.

Tandregulering for børn og unge

Det er sundhedsstyrelsen, der har beskrevet de kriterier, som er gældende for, hvilke tandstillingsfejl, der bliver korrigeret vederlagsfrit gennem den offentlige tandpleje.

“Udvælgelse til ortodontisk behandling finder sted på grundlag af en biologisk risikovurdering, idet formålet er at diagnosticere de tandstillingsfejl, der indebærer forudsigelige eller eksisterende risici for fysiske skader og/eller psykosociale belastninger.”

Læs mere her

Kriterierne er blevet strammet, hvilket betyder, at det nu ikke kun er børn med æstetiske tandstillingsfejl, som bliver afvist. Også børn med dybt bid, tandslid, kæbeleds knæk og trangstilling afvises. Derudover forpasses det optimale tidspunkt for en tandregulering ofte. Dels da man i det offentlige system hyppigt gennem en længere årrække afventer, hvordan tandstillingsfejlen udvikler sig, dels efter som lange ventelister også hyppigt resulterer i, at det rette biologiske tidspunkt for opstart af behandling forpasses

Vores specialtandlæge Venus Habiby har i mange år arbejdet med børn og unge. Venus har stor erfaring og ekspertise i tandretning med togskinner samt de usynlige bøjler, Invisalign Teen, som er specielt til teenagere.

Vores anbefaling er, at der rettes henvendelse for et ekstra tjek af tandstillingen, hvis barnet er blevet afvist eller har stået længe på venteliste.

Pris: 750 kr.

Specialtilbud

Unge i alderen 16-17, der er blevet henvist til tandreguleringen, men som endnu ikke er gået i gang med bøjlebehandlingen, kan nu vælge at gå til en privat bøjletandlæge uden egenbetaling. Det gælder for det samlede tandplejetilbud, som inkluderer almindelig tandlæge og bøjletandlæge.

Begge dele er gratis for unge på 16-17 år.

Er dit barn under 16 år, kan muligheden også benyttes, men med en egenbetaling på 35%.

Hvis I ønsker at gå til en privat tandlæge, skal der laves en aftale med os, før i går igang.

Ring til os og få nærmere besked samt professionel rådgivning.

Tandreguleringen er altid åben

Hos Østerbro TandlægeCenter er der rig mulighed for at passe en tid ind i kalenderen. Med vores åbningstider behøver vores patienter ikke tage fri fra skole eller arbejde. Vi har åbent seks ud af syv dage om ugen, og vi holder ikke ferielukket. Vi er her for dig, og vi vil altid gøre vores bedste for at skabe rammerne for, at alle vores patienter oplever tryghed og ekspertise hver eneste gang de besøger vores klinik.

Tilbudet er gældende for unge der allerede nu venter på behandling - altså bevilligede behandlinger i Københavns Kommune.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.