40 procent af alle mænd og 30 procent af alle kvinder snorker eller lider af en form for søvnapnø. Det viser en undersøgelse fra Sundhedsstyrelsen.

Bedre livskvalitet uden snorken

Mellem 30 og 40 procent af alle som snorker, lider af obstruktiv søvnapnø – en sygdom hvor svælget lukker til og spærrer for ilt til lungerne. Det stresser kroppen og resulterer i dårlig og afbrudt søvn. Vi får ikke nok ilt, og risikerer at vågne delvist op til 50 gange i timen. Nogle sveder meget og skal på toilettet flere gange om natten.

Resultatet er hovedpine om morgenen, træthed og manglende energi i løbet af dagen. Det forringer livskvaliteten, gør det svært at fungere optimalt samt øger risikoen for højt blodtryk og blodpropper.

Vi afhjælp søvnapnø med en snorkeskinne

Nu kan du på en nem måde slippe af med din snorken. På Østerbro TandlægeCenter har vi specialiseret os i at lave snorkeskinner efter mål. Vi kan med en let undersøgelse finde ud af om en snorkeskinne vil kunne hjælpe dig.

Snorken og søvnapnø kan i rigtig mange tilfælde afhjælpes med en snorkeskinne. Det betyder, at du kan nøjes med at sove med en skinne, frem for at gennemgå et kirurgisk indgreb eller bruge iltapparat, som i mange år har været en gængs metode.

Undersøgelser viser, at snorkeskinner afhjælper:

– søvnløshed

– koncentrationsbesvær

– træthed

– hovedpine forårsaget af snorken

– obstruktiv søvnapnø.

Se indslag med tandlæge Lillian Marcussen fra kirurgisk afdeling på Odense Universitetshospital, som har skrevet Ph. D. om snorkeskinnere. Klik her TV 2 Nyhederne 12. marts 2015

snorkeskinner

Derfor snorker vi

Snorken opstår, fordi musklerne i halsen slapper af, når vi sover. Afslapning i svælget gør, at det bløde væv vibrerer, når vi trækker vejret, og det gør, at vi snorker. Vibrationerne stresser kroppen og resulterer i dårlig nattesøvn.

Formålet med en snorkeskinne er at sikre bedre plads i mund og svælg, så det åbner for luftvejene under søvnen og ikke resulterer i snorken.

Risikoen ved søvnapnø

I svære tilfælde kan søvnapnø øge risikoen for højt blodtryk og forhøjet kolesterol. Det kan igen lede til blandt andet diabetes type 2.

Snorkeskinnen har de senere år vist sig at have en særdeles positiv effekt og forbedring af patienternes livskvalitet – ikke mindst deres partners, som også får forstyrret nattesøvnen.

Sådan laver vi snorkeskinner

Snorkeskinner bliver lavet efter mål. Vi laver et aftryk af dine tænder og får derefter fremstillet skinnen hos Elysee Dental. Skinnen er udviklet i samarbejde med en række tandlæger, Tandlægeskolen og Odense Universitetshospital, hvor den er en del af et forskningsprojekt.

Sådan virker snorkeskinnen

Snorkeskinnen låser underkæben fast i en fremskudt position, så du sikrer friere luftveje. Det forbedrer søvnen markant, og de fleste vænner sig til den i løbet af et par uger.

Symptomer er typisk øget spytproduktion og let ubehag, men går over inden for et par uger. Nogle vil også opleve en forandring i sammenbiddet om morgenen. Det forsvinder som regel inden for en times tid.

Download brochure